Borfokoló 0-20

Borfokoló 0-20
3 970 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek

A must alkoholos erjedés folyamán alakul át borrá. Amikor az erjedés már a vége felé jár, tegyünk kotyogót a hordóra, ballonra. A kotyogót töltsük félig vízzel.

Fontos, hogy a parafa dugó jól zárjon, s csak a kotyogó legyen a légző cső. A keletkező szén-dioxid ezentúl a kotyogó vízrétegén keresztül sajátos buborékoló hanggal távozik a hordóból, innen ered az elnevezés is.

Előnye, hogy az erjedés befejeződése után is szén-dioxid párna marad a bor felszíne fölött, s ez elzárja a bort a levegőtől, kiküszöbölve a nem kívánatos oxidációs hatásokat.


Borfokmérés:

Ez a fajsúlymérő az igen drága Maligand meghatározó készüléket helyettesíti. A mérendő cukrozatlan bor hőfoka pontosan 20°C legyen. A mérendő borba óvatosan belehelyezzük a fokolót, majd miután az nyugalmi állapotba került, a felső szintnél leolvassuk a skálát. A kapott értéket 1,95 -2,5-el szorozzuk meg. A szorzószám a hely és a talaj jellegétől függ. A kapott eredmény alkoholtartalmat mutat, ami a Malligand borfoknak felel meg.

Amennyiben a bor még cukrot tartalmaz, direkt termő fajta, vagy nagyon sűrű, úgy a fokoló kevesebbet, esetleg 0 fokot is mutathat. A borfokmérőt tapasztalat útján használhatjuk a legjobb eredménnyel, amikor is a megfelelő szorzószámot a gyakorlatok alapján megállapítottuk.


A fokoló hiteles mérésre nem alkalmas!







Hasonló termékek
Adatok
Brand
Muta
Cikkszám
12362
Tömeg
60 g/db
Vélemények
Webáruház készítés
aprohirdetesingyen.hu depo.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.