Részletek
Hossza: 31.6 cm Tartály méretei: 8.6 cm x 7.4 cm Használatával könnyedén és gyorsan törhetünk főtt krumplit, pépesíthetünk főtt zöldséget és préselhetünk töpörtyűt. Masszív és időtálló. Mosogatógépbe mosható. Krokett 500 g krumpli só, bors őrölt szerecsendió 150 g liszt 2 db tojás 100 g zsemlemorzsa olaj a sütéshez A burgonyakrokett elkészítését azzal kezdjük, hogy a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Még melegen leszűrjük, burgonyanyomón áttörjük, és hagyjuk langyosra hűlni. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, hozzákeverjük a lisztet, a tojást és egy evőkanálnyi zsemlemorzsát, és állni hagyjuk 5-10 percet. Ezután a masszából hengereket formázunk, amiket a maradék zsemlemorzsába forgatunk, majd a 160-165 fokosra melegített olajba dobjuk. 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük. Csak 3-4 darabot süssünk egyszerre, nehogy összetapadjanak.
Papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot.
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!