Anyaga: alumínium, fa
Mérete: 20*15 cm a sütőfelület; 48 cm hosszú a nyéllel együtt
Súlya: 1,9 kg
Használható: szabadtűzön
Tisztítása: Minden használat után meleg mosószeres vízzel mossa el, szárítsa meg.
Ajánljuk: édes vagy sós ostyák sütéséhez
Recept: 10 dkg finomliszt, 6 dkg vaj, 6 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl tej, étolaj a kenéshez, 1 db tojás.
Elkészítés: A cukrot és a vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a vaníliás cukrot, a tejet és a lisztet.
Simára dolgozzuk, majd 20 percen át pihentetjük.
Az ostyasütőt bekenjük olajjal, felforrósítjuk, kanalanként adagolva ropogós, aranysárga ostyákat sütünk.